Bedrijfsnaam - Bedrijfsboodschap                           BESCHRIJVING VAN HET WERK
 
 
Renée Hogeland schildert figuratief. Reisimpressies en vrouwenfiguren zijn steeds terugkerende thema's in haar werk. Zij gebruikt veelal heldere, warme kleuren, die zij combineert met pasteltinten, waarmee zij een onconventioneel effect bereikt. Zo kan in een schilderij het linnen er doorheen schemeren, terwijl daarnaast de prachtige kleuren de kijker tegemoet spatten.
 
Spanish Fire, niet meer beschikbaar
Renée werkt meestal met acryl op linnen. Energie en beweging, daar gaat het om. De vaart waarmee zij schetst met verf is haar handelsmerk geworden. Grote doeken vragen om enige afstand als men de voorstelling goed wil zien, maar dichtbij zie je dan steeds andere dingen en kleuren.
 
Hogeland laat zich inspireren door de wereld zelf; door alles wat zij om zich heen ziet. Haar ambitie is constante vernieuwing en verbetering. Zelf ziet zij haar schilderkunst als een ontwikkelingsproces, waarin zij al doende leert. Zij bekijkt haar doeken steeds weer op een nieuwe manier. Voor haar moet bij wijze van spreken een figuratief schilderij ook op zijn kop kunnen hangen en dan goed zijn.
 
Het werk van Renée Hogeland heeft altijd met beweging te maken. Op een doek wil zij actie en kracht weergeven. Haar vrouwen bijvoorbeeld zijn altijd echt vrouwelijk, elegant en vaak exotisch. Zij stralen tevens kracht uit. Haar boodschap is dat vrouwen mooi, sterk en spannend zijn. Het werk staat voor energie en beweging, opgezet in losse lijnen en weergegeven in warme, heldere kleuren.
 
Naast vrouwenfiguren en reisimpressies  heeft Hogeland zich gedurende haar loopbaan ook door andere thema's laten inspireren, o.a. door de werelden van polopaarden, jazzfiguren, ballet en toneel. Haar werk is volgens Renée zelf niet echt in te delen in periodes. Hoewel het werk figuratief blijft, zijn bepaalde fases wel meer of juist minder abstract. 
 
Hogeland schildert ook in opdracht, waaronder portretten.