Bedrijfsnaam - Bedrijfsboodschap


                                     
                              NIEUWS en AGENDA

Expositie Renée Hogeland
Atelier Ewald Sorbi, Kerkstraat 1, ZETTEN
Zaterdag 12 en zondag 13 april
Openingstijden: 12.00 tot 17.00 uur
Informatie: www.ewaldsorbi.nl

Kleur, kracht en beweging 
 
(Persbericht)

Op zaterdag 12 en zondag 13 april is in Atelier Ewald Sorbi in Zetten een prachtige expositie te zien van Renée Hogeland uit Bronkhorst. Hogeland schildert figuratief. Maar ze laat zich niet leiden door de werkelijkheid en schildert primair met gevoel en passie. Die elementen zijn terug te vinden in haar temperamentvolle manier van schilderen, het kleurgebruik en de onderwerpen die zij kiest. En dat is in de expositie dan ook duidelijk te zien.

Het idee van de expositie is ontstaan tijdens een bezoek van de Zettense kunstschilder Ewald Sorbi aan een restaurant in Voorburg. Ewald: “Daar zag ik in de ronde koepel een prachtige plafondschildering die mij onmiddellijk raakte. Ik heb toen foto’s van de schildering gemaakt, inclusief de signatuur. Vervolgens heb ik Renée’s website opgezocht en haar benaderd. Het klikte en we waren beiden direct enthousiast”.

Renée Hogeland (1954) studeerde af aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, met als specialisatie "Monumentale Vormgeving". Direct daarna startte zij haar professionele carrière als beeldend kunstenaar. 
Reisimpressies en vrouwenfiguren zijn terugkerende thema's in haar werk. Maar zij laat zich ook door andere onderwerpen inspireren: polopaarden, jazzfiguren, ballet en toneel. Het werk van Renée Hogeland heeft altijd met beweging te maken. Op een doek wil zij actie en kracht weergeven.

Dit bereikt zei vooral door haar spontane en directe manier van schilderen. Haar schilderijen worden gekenmerkt door een vlotte en gedurfde toets. Ze ontstaan spontaan al schilderend, dus door een intuïtief proces. Hogeland gebruikt daarbij veelal heldere, warme kleuren, die zij combineert met pasteltinten, waarmee zij een onconventioneel effect bereikt. Zo kan in een schilderij het linnen er doorheen schemeren, terwijl daarnaast de prachtige kleuren de kijker tegemoet spatten.
Renée’s werk heeft altijd met beweging te maken. Op een doek wil zij actie en kracht weergeven. Haar vrouwen bijvoorbeeld zijn altijd echt vrouwelijk, elegant en vaak exotisch. Zij stralen tevens kracht uit. Haar boodschap is dat vrouwen mooi, sterk en spannend zijn. En zo staat haar werk voor energie en beweging, opgezet in losse lijnen en weergegeven in warme, heldere kleuren.

Expositie Renée Hogeland
Atelier Ewald Sorbi, Kerkstraat 1, ZETTEN
Zaterdag 12 en zondag 13 april
Openingstijden: 12.00 tot 17.00 uur
Informatie: www.ewaldsorbi.nl